perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kisailut alkavat


Kesäkuu. Sateesta huolimatta kesä taitaa olla jo ovella. Sehän tietää myös sitä, että kalenteriin merkattuja kisoja täytyisi siirtää käytäntöön. Reistaillut takavaihtajakin sai purkamisen, pesun ja öljyämisen jälkeen uuden elämän, joten mikäpä tässä kisaillessa. Ensimmäinen mahdollisuus kisaintoilun ruokkimiseen on tulevan sunnuntain XC-maratoncupin osakilpailu Vantaan Korsossa. Kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa tapahtumassa, ja pidin kyllä kovasti radasta. Mukavaa oli myös se, että paikalla oli verrattain paljon alan harrastajia. Maracupin kisoja ajetaan toukokuun puolenvälin paikkeilta syyskuun lopulle saakka keskimäärin joka kolmas viikonloppu. Ahkerimmat kiertävät lähes kaikki osakilpailut. Itse en ole ehtinyt näitä kisoja kovinkaan paljon kiertää, mutta pari tapahtumaa kesässä täytyy yrittää ihan pyöräilijän yleissivistyksen kannalta osallistua. Matkana näissä maratoneissa on suunnilleen 60 kilometriä, aina kuitenkin hieman radasta riippuen. Siinä ajassa on ehtinyt saada hien pintaan. Viime vuonna kiersin radan aikaan 2:41:37. Kilpailun kärki oli jo siihen mennessä ehtinyt loppuverryttelyt tekemään… No, vauhtihan se tappaa eikä matka, ja tyhjin käsin ei tarvinnut Tampereelle palata, kun muutaman cup-pisteenkin ansaitsin. Sadetta on tulevalle viikonlopulle luvattu, joten viime vuoden aikaan täytyy töitä polulla tehdä.

Korsolainen silta viime vuodelta. (Kuva: fillarifoorumin nimim. "Mc Mursu")

Kuukauden kääntyminen kesäkuuksi tarkoittaa, että kuluvan kuun viimeisenä päivänä on luvassa ajoa Nilsiäläisellä perinnereitillä. Neljä kierrosta Tahkolla on enää neljän viikon odottelun päässä. Startti ei kuitenkaan ole neljältä, vaan puoliltaöin. Viime vuoden startti kolmelle kierrokselle oli aamuviideltä, mutta kun jännitykseltäni en edellisenä yönä unta saanut, niin samahan se on lähteä edellisen päivän silmillä nauttimaan. Joku voisi tulla Kinahmi 2 nousussa kysäisemään aamukahdelta tai -kuudelta, että nautitko. Todennäköisesti vastaan, että en. Mutta jos kysyy samaa nousun päällä vastaus on toinen.

Norjalaista tunturiylänköä MtbSeikkailussa 2011. Samanlaista maisemaa lupailee OffroadFinnmark tänä vuonna. (Kuva: Pasi Mäenpää)

Kesäkuu tarkoittaa myös, että heinäkuu on lähellä. Seitsemän viikon kuluttua tänä samaisena perjantaina olen kuvan sinipaitaisen Anssin ja muiden joukkueiden kanssa kilpailijapalaverissa Norjan Altassa. Tuskin sitä seuraavana yönäkään saan nukuttua, vaikka koulun lattialta onkin makuupussipaikka varattuna. En tiedä, kumpi lopulta on pahempaa. Se, että odottaa kisan alkavan vai kisan aikainen uupumustila. Parasta tässä kaikessa lienee kuitenkin valmistautuminen – harjoittelu – tuleviin tapahtumiin. Vanha ja kulunut fraasi: matka on päämäärää tärkeämpi pitää tältä osin täysin paikkaansa.
Päämääräkin on tärkeä, joten lopetan tekstin lainaamalla erästä Texaania:
                      Pain is temporary. Quitting lasts forever.
                                                                                       Lance Armstrong

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti