lauantai 9. kesäkuuta 2012

Persus penkkiin ja baanalle!


9.6.2012
Kulunut viikko sisälsi monia pyöräilyllisiä asioita, sekä hyvässä että pahassa. Ensin niitä hyviä asioita:
Sunnuntaina Korsossa pääsin haistelemaan maastokisatunnelmia. Sijoituin lähtökarsinassa jälkikäteen ajatellen liian taakse. Ajatuksena alun perin oli, etten ainakaan ole sitten tien tukkona poluilla. Lopultahan siinä kävi sitten hieman toisin päin, joten eka kierros meni rauhalliseen tahtiin pyöritellen ja sopivissa paikoissa edellä meneviä ohitellen. Toisella kierroksella sain ajaa omaa vauhtia ja kisa kokonaisuudessaan oli oivaa harjoittelua Tahkoa varten. Keskisykkeet kisassa jäivät noin 15 lyöntiä/min normaalikisaa alhaisemmiksi, joten virtaa oli tarpeeksi myös tulevan viikon pidemmille treenimatkoille.
Hymy on herkässä, kun maastokisoja ajelee...(Kuva: Ari Alanko)
 
Maanantai oli ensimmäinen virallinen kesälomapäivä. Sen kunniaksi lähdettiin Anssin kanssa ajamaan Ilmajoen Ahonkylästä kolmipäiväiselle retkelle. Ekaksi yöksi oli Karvialta varattuna maatilamatkailumajoitus. Matkaa ensimmäiselle ajopäivälle kertyi 134 km, ja se koostui noin kolmasosaltaan poluista. Loput sitten rullailtiin asfalttia ja hiekkateitä keskustellen tulevasta Norjan kisasta.
Gianttimiehet evästauolla. Matkaa taitettuna jo kymmenisen kilometriä!

Tiistai oli retken toinen ajopäivä. Aloitettiin se noin 40 kilometrin siirtymällä Niinisaloon munkkikahveille. Hinta oli yhtä edullinen kuin taannoin vuoden pakollisen sotilasurani aikana.. Niinisalosta jatkettiin maastoja pitkin Pirkan uraa seuraillen. Tällä pätkällä on useita varsin nautittavia singletrackejä, suosittelen testaamaan. Sää oli pyöräilylle varsin otollinen. Viime vuonna samassa reissussa oli muistaakseni jatkuva helle lämpötilan noustessa maastouran hiekkapätseissä kolmen ja neljänkymmenen asteen välimaastoon. Kyröskoskelta maasto jatkui edelleen pääosin Pirkanhiihdon uraa seuraillen. Varsinkin loppuvaiheen kivikkopätkät Ketunkivenkankaalla pitivät keskittymisen ajamisessa ja Työläjärvenkankaan jälkeinen ”pikkukinahmin” nousu haastoi mukavasti äijiä. Ylöjärvellä, 138 kilometrin ajomatkan päätteeksi pizza ja sauna maistuivat.
Keskiviikko oli tämän retken viimeinen ajopäivä. Pääosiltaan se koostui hiekka- ja kestopäällystesiirtymistä, mutta saatiin Ylöjärven, Seitsemisen ja Ilmajoki-Seinäjoki-akselin poluilta sentään muutama kymppi maastoajeluakin. Ylöjärven ja Kihniön hiekkateitä ajellessa tuli mieleen, että jos täällä autolla olisi liikkeellä, niin olisi jo melko pahasti eksyksissä...
 Kolmannen ajopäivän luksus: maastoajoa. Paikkana Seitseminen.

Ajoaikaa taukoineen näille kolmelle päivälle kertyi noin 29 tuntia ja matkaa 464 kilometriä. Varsin hyvää treeniä Norjaa varten siis. Alla vielä Garminin tallentamat reitit matkalta:

Viikkohan ei kuitenkaan vielä ole ohi, vaan on aika kaivaa maantiepyörä naftaliinista. Sunnuntaina nimittäin on vuorossa Pirkan pyöräily. Tietää siis varhaista herätystä, kun matkaan lähdetään Hakametsän parkkipaikalta jo aamuseitsemältä.
Sitten niitä huonompia uutisia: Eilen maastopyörää huoltaessa huomasin rungon haljenneen satulaputken ja vaakaputken välisestä hitsauskohdasta. Tämä tarkoittaa sitä, että sillä rungolla ei ajeta enää metriäkään. Tai voi sillä toki ajaa, mutta saattaa mennä kahteen osaan kesken ajon. Yhteydenotto maahantuojaan oli kuitenkin hedelmällinen, sillä uusi runko menee takuuseen, kuten tällaisessa tapauksessa kuuluu ollakin. Silti parhaan treeniajan ollessa käsillä on piinaavan pitkä aika odottaa uuden rungon saapumista. Toivottavasti kuitenkin maasturi on kasassa ennen kesäkuun loppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti