tiistai 12. kesäkuuta 2012

Pirkan pyöräilyä ja palauttelua


Treenimielessä varsin kova viikko on takana. Se huipentui sunnuntaina Pirkan pyöräilyyn 34 km/h porukassa. Vaikka sunnuntaiaamun lähdössä 7.00 oli melko kostea keli, meni matka mukavasti, kuten aiempina vuosinakin. Pirkassa on hyvä tunnelma, joka mielestäni johtuu suuresti siitä, että kilpailullisuus tapahtumasta puuttuu. Tämä lisää merkittävästi myös turvallisuutta. Ymmärtämystä myös autoilevilta kanssaliikkujilta löytyi edellisvuosia enemmän. Poikkeus tosin vahvistaa säännön, kun joku karavaanari päätti lähteä hasardinomaisesti ohittamaan varsin pienessä välissä ryhmäämme. Porukassa mukana oli myös ministeristason urheilija, Alex Stubb. Pääsin häntä jututtamaan valmistautumisestaan tulevaan Frankfurtin Ironman kisaan. Täytyy vain ihmetellä, kuinka hänellä riittää vuorokaudessa tunnit! Treeni kun täytyy sovittaa varsin vaativaan työhön ja muuhun elämään. Kovasti taisi tapahtumasta pitää, bloginkin Pirkan tapahtumista kirjoitti lentomatkalla Tanskan konferenssiin. Tsemppiä loppuvalmistautumiseen!


Yhteiskuva Pirkanpyöräilyporukasta. (Kuva: Markku Rantanen)

Kovaa treeniviikkoa seuraa kevyempi, osin maastopyörättömyydenkin vuoksi. Toki myös viime viikosta palautuminen vie aikaa kevyemmän treenin ja lihashuollon parissa. Eilen tosin kävin vielä pitkästä aikaa ohjaamassa bodypumpin Ylöjärven Fressillä. Kesällä ohjaukset jäävät pyöräilyjen vuoksi vähemmälle, mutta talven treenit koostuvat pääasiassa omien spinning- ja pumppituntien ohjauksista ja niihin asiakkaan muutoin osallistuen. Kiva oli käydä pitkästä aikaa salilla. Tästä innostuneena laskeskelin hieman menneen ajan harjoituspäiväkirjaa. Kuntokeskuksen seinät ovat ympäröineet aika montaa treeniä. Viime kesäkauden lopulta eiliseen olen ohjannut 65 tuntia ja osallistunut muutoin tasan yhtä monta kertaa. Sisätreenejä kuntoillen siis 130 tuntia, joiden aikana ehtii kerätä pyöräilynälkää kesän poluille. Päällimmäisenä näistä ehkä jäi Bodypumpin koulutusviikonloppu, jolloin pumppi tuli kolmen päivän koulutuksen aikana tehtyä alusta loppuun 7 kertaa, eikä siinä porukassa oikein kehdannut painoissakaan himmailla.
Tietenkään kaikki talvitreenit eivät tulleet salilta. Vaihtelua toivat salibandyt, sulkapalloilut, hölkät ja hiihdot. Pyöräilyä ei tämän talven aikana kovinkaan montaa tuntia kuitenkaan tullut. Säästyipä kesälle paremmin intoa, kuten viimeviikon 40 treenituntia satulassa todistaa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti