keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

TahkoMtb 2013 lähestyy...Olenko valmis?Eletään maastopyöräilijän kannalta mielenkiintoisia aikoja. Ensi lauantaina on luvassa suomalaisittain suurin ja kaunein maastopyörätapahtuma – TahkoMTB. Osallistujia tätä kirjoittaessa oli ennakkoon ilmoittautunut jo 1845.

Mistä tietää, että TahkoMtb on lähestymässä? No tietenkin siitä, että fillarifoorumilla Kekolan Harrin alulle laittamaan säikeeseen Tahko lähestyy…Oletko valmis. alkaa virrata kommentteja kiihtyvällä tahdilla. Täältä voit käydä katsomassa viimeisimmät kommentit.

Seuraavassa joitain linkkejä kisasta kiinnostuneille:

-         TahkoMtb2012 trailer
-         Yleistä tietoa tapahtumasta 
-         Kilpailureitti 
-         Reitti savoksi 
-         kisaan ilmoittautuneet 
-         LIVELÄHETYS kisasta 


Suuret joukot starttaavat Nilsiän maastoihin aamuyhdeksältä ja sitä seuraavissa myöhemmissä lähdöissä. Oma urakkani alkaa aavistuksen aiemmin, aamuviideltä. Matkana on tänä vuonna kolme kierrosta, 180 km Kinahmivaaran molemmilla puolilla pyöritellen. Ehkä välillä täytyy myös nousta pyörän selästä talutuspuuhiin..

Jos aamuviideltä ylösnouseminen kuulostaa aika haastavalta, niin parannusta viime vuoteen on kuitenkin siinä mielessä, että silloin kilpailumatkani starttasi jo puolilta öin. Liekö myöhempi herääminen vai lyhyempi matka syynä, mutta ennakkoon ilmoittautuneita tämän vuoden kuninkuusmatkalle on kertynyt 47. Viime vuonna matkaan lähti 20 ajajaa, joista maaliin pääsi yhdeksän. Pieni aavistus itselläni on, että kuskien määrä tulee vielä nousemaan perjantain aikana. Saattaapa matkaan lähteä kovia viime vuoden kahden kierroksen tykittäjiä..

Vuoden 2012 240 km:n kilpailu Tahkolla oli oman maastopyöräilyurani kannalta ehkä kaikkein onnistunein. Niihin fiiliksiin on mukava palata. Jos haluat käydä kisaraporttia lukemassa, niin tuolta sen löytää.

Viime vuoteen verrattuna matka tulee siis olemaan kierroksen verran lyhyempi. Mikäli mitään suurempia teknisiä ongelmia ei satu, uskoisin matkan taittuvan nelisen tuntia aiempaa ripeämmin. Tämä järkeily on siis puhdasta matematiikkaa, jolla ei ole mitään käytännön yhteyttä elävään elämään. Jäädään siis odottamaan, mitä tuleman pitää. Joka tapauksessa reitin vaativuutta kunnioittaen täytyy matkaan lähteä.

Vastaus alun kysymykseen: olenko valmis? Valmistautuminen tämän vuoden kisaan on mennyt pääasiassa hyvin. Talviaika kului aiemmista vuosista poiketen täysin hiihtoladuilla. Kesäkeleillä maantie- ja maastopyörää on ulkoilutettu 152 tuntia, 2766 kilometriä vaakasuunnassa ja 31 kilometriä pystysuunnassa. Tähän vielä lisänä suunnistukset. Viime vuoteen verrattuna siis ajallisesti hieman vähemmän treeniä, tosin harjoitustehoja olen pystynyt hieman nostamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti