tiistai 24. heinäkuuta 2012

Pyöräilypainotteinen viikonloppu Norjassa, osa 1.


Kuten Tahkon tapauksessa, myös nyt tätä tekstiä tuli niin paljon, että päätin jakaa kahteen osaan. Ensimmäinen osa käsittelee kisaennakkoa ja toinen itse kisaa.
Perjantai
17.00. Saavuin huoltojoukkojen/tukiryhmäni Mintun ja Akin kanssa yhden vuonon pohjalle, Altaan. 
Altan sää ei perjantaina vaikuttanut kovin lohdulliselta.
19.00. Ryttereinformasion i Rica hotel Alta. Täällä homma tuntui menevän aika ammattimaisesti. Reittitiedotteet, sääennustukset, ja paljon muuta tietoa, tosin Norjan kielellä. Tarkoitti siis sitä, että seurailin ympärillä olevia ihmisiä ja tunnistin yhden viimevuotisen kisan voittajaksi. Jossain vaiheessa kysäisin Anssilta, että ollaankohan nyt haukattu vähän liian iso pala. Puolentoista tunnin norskinkielisen esitelmän sisällöistä korvaan särähtivät sanat vär, kald, krav, tai jotain sinne päin. Saatiin kyllä tärkeimmät tiedot vielä virallisen kokoontumisen jälkeen englanniksi. Venäläisillä oli helpompaa, kun olivat hommanneet mukaan tulkin.

 Compulsory information meeting at the Rica Hotel Alta.

Ilta kului hotellilla huoltolaatikoita pakaten. Puolivälissä kisaa oleva Suossjavri oli paikka, johon sai haluamilleen tavaroilla kuljetuksen. Pakatuksi tuli toisen ajovaatekerran lisäksi mm. kymmenen geeliä, 13 myslipatukkaa, urheilujuomajauhetta, Turkinpippuri- ja pähkinäsekoituspussi, kypärävideokamera sekä pyöränhuoltojuttuja.
Säätiedotuksia lueskelin pitkin iltaa yr.no –sääsivustolta. Suosittelen myös Suomessa käytettäväksi, sillä oman kokemukseni perusteella tuntuisi ennustavan tarkemmin kuin esim. Foreca. Lupasi samaa kuin eilen, pari sadepisaraa, kohtalaista Jäämerenpuoleista tuulta, lämpö 4-10 C°. Mieleen nousi Kummelista tutun Pertti Pasasen koko Suomen syyssään virke, jossa vettä sataa... Melko lailla jännitti tämä kilpa. Nukkumaan pääsin puoli kahden aikoihin. Ihme kyllä nukahdin saman tien.
Lauantai. Herätys, aamupala ja ajokamat päälle. Numerolaput ja GPS-paikantimet kansliasta. Samalla päästiin hymyilemään kameralle (tässä kuvalinkissä ei siis ole vanki). Jutustelin muutaman norskin kanssa, kertoivat että sääennuste on hieman parempi, vain paikoin yhtä pisaraa. Hienoa. Kuivana tuuli tuntuu tuntureilla aika paljon mielekkäämmältä.
Kuvia lähtöä edeltävinä tunteina. (Kuvat: Aki Pekkanen)
 Team 355. Seinäjoen pyöräpojat -56/ Finland. Mikko (vas.) ja Anssi.

Altan kylänraittia. Lähtö-/maalialue.

 
Miehet lähtövalmiina. Puoli tuntia starttiin.
Puolenpäivän aikoihin alkoi torille kokoontua porukkaa, Siinä sitä ihmeteltiin ja odoteltiin Anssin kanssa lähtöä. Mukana olivat tukijoukot Minttu, Aki ja Tiia. Odottavan aika on pitkä. Kun pääsisi ajamaan, niin ei tarvitsisi näin kovasti jännittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti