keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Lähtö lähellä - OffroadFinnmark 300


Kirjoitan tätä tekstiä Enontekiön Hetassa. Tämä paikka liittyy oleellisesti päätökseen osallistua OffroadFinnmarkiin. Viime vuonna näihin aikoihin nimittäin lähdin osana isompaa porukkaa kiertämään samoja maastoja kuin tulevana viikonloppuna Anssin kanssa kierretään. Sen seikkailun reittimestari Tapio H meni sitten vinkkaamaan tapahtumasta, joten tällä tiellä ollaan eikä muuta enää voida.
Parin päivän kuluttua alkaa tähänastisen elämäni vaativin fyysinen suoritus. Päätös tapahtumaan osallistumisesta kyti mielessä useamman viikon, ennen kuin uskalsin siitä ääneen kenellekään mainita. Hulluksi olisi leimattu. Joku voi toki leimata edelleenkin.. Ensimmäinen, jolle mainitsin, oli Anssi. Luonnollinen valinta, kun tälle kisareitille erämaahan ei ketään yksin päästetä. Sopivan kypsyttelyn jälkeen mies suostui lähtemään mukaan, hyvä niin. Löytyi toinenkin riittävän hullu suomalainen. Ensimmäisiä tämän maan edustajia ollaan Altan lähdössä.
En liioittele, jos sanon että viime vuoden syyskuun jälkeen lähes jokaisessa treenissä ja kisassa mielessä on painanut juuri tämä kisa. Niin sanottua mentaalista harjoitusta ja valmistautumista vajaan vuoden verran. Esimerkiksi kulunut TahkoMtb oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että kilpailun viimeisellä kierroksella ajattelin jo tätä kisaa, ja sitä että vielä viides kierros pitäisi mennä ja lisäksi muutama kilometri lisää nousua vailla kunnon polkua. Viime syksyistä Pirkan hölkkää, myöhempiä Pirkan hiihtoa ja pyöräilyä sekä XC-maratoncupin osakilpailuja edelsi melko kovat harjoitukset ennen tapahtumaa, että saisi simuloitua väsymystä ja jumia jaloissa. Sitä tilaa, jonka kanssa tulee kyetä elämään kun lähdetään Masista eteenpäin kulkevaa tunturien kumpuilevaa maastoa ylittäen välillä vuolaita jokia ja suoalueita. Arvelen etukäteen todellisen haasteen OffroadFinnmarkissa alkavan siis tuolta Masin kylästä, vasta vajaan sadan kilometrin polku- ja mönkijäura-ajelujen jälkeen. Siitä jäljellä olevien parin sadan kilometrin matkalla vasta punnitaan, missä liemissä on Ilmajoen pojat keitetty.
Valmistautuminen on omalta osaltani mennyt melko hyvin. Sairastelujen vuoksi olen joutunut pitämään vain pari pakkotaukoa alkuvuodesta. Harjoittelua tammikuun alusta lähtien on kertynyt 426 tuntia ja 54 minuuttia. Sekunteja en laskenut. Tänä aikana on kulunut energiaa pääasiassa lämmöksi 240 109 KCal. Fyysisen harjoituksen sisältäneitä päiviä on tullut 156. Tosin sitten päivän aikana on saattanut olla useita pienempiä osaharjoituksia. Päällimmäisinä esimerkkeinä talvelta jäivät pari hiihtoviikkoa Pyhä-Luoston maisemissa ja talvimaanantaiset  2 x spinningtunti + bodypump + loppuverryttelytreenit.
Kaikki valmistelut kisaan olen tehnyt parhaan kykyni ja tietoni mukaan, joten mies ei voi tämän valmiimpi olla. Tämän viikon on saanut treenien puolesta ottaa rennosti. Siis lauantaihin klo 13.00 (Norjan aikaa) saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti