keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen vuorokausi takanaReilu vuorokausi kisaa takana ja Finnmarkissa kaikki hyvin. Tiimi saapui Valjokin huoltoon hiukan ilta kahdeksan jälkeen jos ei nyt leveästi hymyillen niin ainakin ihan levollisen oloisena. Rankkoja pätkiä oli ollut – tiukkoja nousuja ja kivistä maastoa. Mikko totesi, ettei ole koskaan ajanut niin paljon kivikkoa kuin edellisen 24 tunnin aikana. Takapuolissa alkoi jo olla tunne, että on tullut satulassa istuttua, mutta muuten ei fyysisiä ongelmia. Ja tekniikkakin oli onneksi pelittänyt alun kangertelujen jälkeen. Normaalien huoltotoimien – pyörän pesu, kuiva paita päälle, ruokaa reppuun ja mahaan – jälkeen matka jatkui kohti Karasjokea ja taatusti tervetullutta pakollista taukoa.
 
Live tracking ei ole toiminut kuin ihan satunnaisesti ja huolto täällä paikanpäällä on ollut yhtä tietämätön kisan etenemisestä kuin seuraajat siellä kotona. Onneksi kisasivuilta löytyvä Resultatservice pidetään hyvin ajan tasalla eli sieltä näkee kaikkien tiimien tulo- ja lähtöajat joka huoltopisteelle sekä kahden huoltopisteen välisen ajoajan. Näiden tietojen avulla voi haarukoida, mihin aikaan tiimi suurin piirtein olisi tulossa huoltoon ja pysyä rauhallisena ja luottavaisen ainakin siihen asti. Malttia siis sinne kotikatsomoonkin, vaikka trackeri seisoisi tuntikausia paikallaan :)

Tiimin trackeri ei näytä tälläkään hetkellä toimivan, mutta arvion mukaan saapuvat tänne Karasjoelle noin yhdeltä yöllä. Huolto koittaa siihen mennessä korjata jesarilla yhdet revenneet Gore suojat, joita hotellin hiustenkuivaaja tuolla juuri hurruttaa kuiviksi…

Kuvia en huollossa ehtinyt/muistanut taaskaan napsia, mutta tässä nyt edes otos huoltopaikasta Tenojoen kainalossa.

Laura

4 kommenttia:

 1. Kiitos laura uutisista. Lueskelin noita uutisia Google-kääntäjän avustamana ja ilmeisesti kova tuuli erittäin vaativan polun lisäksi ollut tuolla Lakselv Valjok välillä. Sääeenusteen mukaan pahin tuuli pitäisi olla nyt takana. Tsemppiä erämaahan, kohta puolet takana.

  VastaaPoista
 2. Lykkyä jatkoon, kiitos väliraportista. Hyvä Suomi! Hyvä te! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Laura väliaikatiedoista. Kohta mekin iman urakkamne aloitetaan tuolla reilun kolmen sadan kilsan sprinttimatkalla. Tsemppiä Mikko, Pekka & huoltotiimi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos raportista Laura. Kiva saada väliaikatietoa tänne Ahonkylän kisastudioon. Tsemppiä ja terveisiä kisaajille ja huoltoon :)

  VastaaPoista