keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Fillarirogainingia Jyväskylän ympärillä

Viime viikonloppuna kesä teki tuloaan. Aurinko paistoi ja lämpötila nousi 20 asteen selvästi paremmalle puolelle. Mikäpä sen oivallisempaa pyöräilyn harrastajalle.

Sunnuntaina oli tarjolla Jyväskylän opiskelevien partiolaisten järjestämä rogaining. Vaihtoehdot etenemiselle rajoittuivat joko fillari- tai kinttusuunnistukseen. Molemmilla tavoilla sarjat jakantuivat 2h, 4h ja 8h sarjoihin. Koska noin kauas naapurimaakuntaan lähtee, ei vaihtoehtona voi olla muu kuin pisin mahdollinen matka.

Kun pitkälle matkalle ilmoittautuu, täytyy alkulämmittelyn olla perusteellinen. Niinpä päädyin lähtemään matkaan jo lauantaina. Hyvässä säässä pääsin ajamaan maantiepyörällä ysitietä mukaillen, Tampereelta Jyväskylään. Loppuhuipennuksena tuolla matkalla olivat upeat järvimaisemat, kun malttoi tehdä Jyväskylän päässä pienen ketunlenkin Säynätsalon kautta. Matkaa maltillisilla pk-sykkeillä tehden tuli yhteensä 168km. Tarkempi reitti ja muita faktoja löydät tästä Garminin linkistä.

Sunnuntaina maantiepyörä vaihtui maastokulkineeseen. Tosin tätä edelsi tunnin mittainen reitin suunnittelu. Kartat saatiin yhdeksältä ja startti olisi klo 10. Rogainingissahan on tarkoitus etsiä mahdollisimman monta rastia. Rastit taas on pisteytetty sen mukaan, miten helposti rasti on saavutettavissa. Reitin siis saa jokainen kilpailija (tai joukkue) itse päättää sopivimmalla mahdollisella tavalla. Tunti on lyhyt aika, joten alustava reitti tuli kartalle piirrettyä, ja sitä sitten kymmeneltä lähdettin kiertämään.

Tavoitteena rogainingkisassa oli saada tehtyä ripeätahtinen treeni, sopivan mäkisessä maastossa. Matkaa siis pyrittiin tekemään suunnistuksen kustannuksella pidemmillä, mutta varmemmilla reittivalinnoilla. Tämä johti siihen, että useita metsäautoteitä mentiin ensin hakemaan rasti ja samaa reittiä sitten takaisin. Kilometrejä kertyi, mutta pisteitä ei tullut ihan kärkimenijöiden tahtiin. Tuloksena päivästä kuitenkin varsin hyvä sijoitus, näin ensikertalaisen mielestä. Jopa Ry, etenkin reittimestari Tommi Lahtonen, oli saanut aikaiseksi niin hienon radan ja tapahtuman yleensäkin, jotta tämä ei varmasti jää viimeiseksi rogainingkisakseni. Suosittelen lajia muillekin!

Tapahtumasivut ja tulokset

Ensi viikonloppuna pidemmät pyöräilyt jatkuvat. Jälleen meno suuntautuu Jyväskylään, mutta tällä kertaa siirtymät tehdään autolla. Siitä huolimatta pyörän selässä saa todennäköisesti viettää aikaa riittävästi. Tuosta keikasta lisää seuraavassa kirjoituksessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti