keskiviikko 25. toukokuuta 2016

TdT-Extreme Vol.2 lähestyy, 23 hyvää syytä lähteä matkaan…Vajaat kaksi vuorokautta aikaa lähtöön. Toivottavasti olet muistanut levätä ja ottaa rennosti tämän viikon ja viimeistään nyt kannattaa aloittaa hieman normaalia isompien annosten syöminen varastoon. Onhan myös pyörä huollettu viimeisen päälle kiiltäväksi..

Muista olla ajoissa Pirkkahallilla. Aloitamme huoltoauton pakkaamisen perjantai-iltana klo 18.00 ja paikalla on hyvä olla viimeistään 18.30. Startti tapahtuu klo 19.00. Ennen starttihetkeä pidetään myös pieni info- ja esittäytymispalaveri osallistujien kesken ja hoidetaan mahdolliset jälki-ilmoittautumiset.

Alla vielä viime hetken muistilista valmistautumista varten.

VARUSTEET AJON AIKANA:

-          Normaalit ajovaatteet, -lasit ja kengät kelin mukaan. Sääennusteet ovat vaihdelleet, joten niitä kannattaa seurata perjantaille saakka.
-          GPS-seurantalaite ja akkulaturi, jos tarpeen. (Olethan ladannut reitit ”Jämi” ja ”Roine” laitteeseesi). Ilmankin toki hätätapauksessa pärjää.
-          Reppu, jossa mukana
o   kuoritakki ja -housut sekä kerrasto ajajan hyytymisen ja energialopun varalta.
o   energiaa ja juomaa vähintään kolmen tunnin tarpeiksi. Huoltoauto on siis läsnä vähintään kolmen tunnin välein.
o   monitoimityökalu
o   varasisuri, takavaihtajan korvake, ketjuliittimet.
o   Ajovalo sekä akku. Järjestävä taho suosittelee ”tuplavarmistusta”, eli kypärälamppu ensisijaisena valona sekä ohjaustankoon kiinnitettävä ”kakkosvalonlähde”. Pimeäajoa on luvassa kelistäkin riippuen n. klo 23.00-03.30. Tuona aikana ajetaan paljolti metsän siimeksessä.
o   Puhelin vesitiiviisti pakattuna.
o   Henkilökohtaiset lääkkeet. Muutenkin etenkin kipulääke saattaa tulla tarpeeseen jossain kohden tapahtumaa.

VARUSTEET HUOLTOAUTON MUKANA KULKEVAKSI:

-          Pakkaa reppu myös huoltoautoon. Nämä varusteet ovat saatavilla 2-3 tunnin välein ja sieltä voi tehdä täydennyksiä ajoreppuun. Huoltoautossa on vesikanisterit, joten vettä ei tarvitse hamstrata. Huoltoautoon siis mukaan:
o   energiaa
o   kuivaa vaatetta (ajovaatteita voi vaihtaa ulko-olosuhteiden lisäksi sisällä neljässä paikassa: Hämeenkyrössä klo 5.30, R-Techillä klo 10.00, Valkeakoskella klo 12.30, Pälkäneellä klo 15.00). Suihkumahdollisuutta ei valitettavasti ole tarjolla, eikä siihen kyllä olisi aikaakaan…
o   Varahanskat, -buffit, -kengät, -lasit tms. oman harkinnan mukaan.
-          Huoltoautossa on mukana pyörähuollon kannalta joitain tarvikkeita: jalkapumppu, ketjuöljyä, joitain sisureita ja renkaita sekä työkaluja.

JÄRJESTÄJÄN TARJOAMAT EVÄÄT TDT-EXTREMELLÄ:

-          pääsääntöisesti pikkutauot mennään omien patukkojen voimalla.
-          Yöaikaan osuvat pidemmät tauot (Kyröskoski klo 24.00, Jämi klo 3.00) tarjoaa TdT:
o   vaaleaa ja tummaa leipää +levite/juusto/leikkele/suolakurkku
o   lämmintä juotavaa (kahvi, tee kaakao, mehu)
o   kylmää juotavaa (cokis, mehu, vesi)
-          Lisäksi klo 10.00 pysähdymme Tour de Tampereen virallisella huoltopisteellä R-Techillä, jossa myös tarjolla jotain purtavaa. 

OMAKUSTANTEISET TAUOT:

Ihmisten herättyä hyödynnetään omakustanteisesti seuraavia ruokapaikkoja:
-          5.30 Hämeenkyrö: tarjolla aamupalabuffetti
-          12.30 Valkeakoski: Kahvila, jossa tarjolla makeaa ja suolaista purtavaa sekä lämpimiä/kylmiä juomia.
-          15.00 Pälkäne: Huoltoasema, jossa tarjolla monipuolinen kattaus (Subway/Hesburger/seisova pöytä)

AJON JÄLKEEN

Tapahtuman jälkeen maalissa Pirkkahallissa (Tampereen messu- ja urheilukeskus) on tarjolla keittoruoka sekä suihkumahdollisuus. 

Mahdolliset maalissa odottavat kamat voi jättää Pirkkahalliin, jossa ne odottavat maaliintuloa. Älä kuitenkaan jätä mitään arvotavaraa.

Tapahtuman jälkeen on valvottu puolitoista vuorokautta yhteen menoon ja välillä vähän hengästyttykin. Niinpä autolla ei ole syytä lähteä ajamaan pitkää matkaa. Joko yöpyminen ennen paluuta tai oma hovikuski tekee kotimatkasta turvallisen.

Luvassa lienee upeita kokemuksia ja kolottavia jäseniä, mutta myös jotain muutakin: OFFROAD FINNMARK tarjoaa TdT-Extremen yhteistyökumppanina kahdelle reitin selvittäneelle ilmaisen osallistumisen tämänvuotiseen 300km.n kisaan Pohjois-Norjan upeissa maisemissa (arvo 450 euroa per osallistuja!). Mikäli useita halukkaita ilmenee, suoritetaan arvonta. Arvan osuminen kohdalleen on suoranaisesti todennäköistä, joten kannattaa pyrkiä lomaviikon pitoon heinä-elokuun taitteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti