torstai 16. heinäkuuta 2015

Kesän 2015 pyöräkisatAlkuun kiitokset teille, jotka olette kirjoituksiani lukeneet. 30000 lukukerran rajapyykki on ylitetty!

Sitten otsakkeen aiheeseen: Omasta kisakalenterista mainittakoon, että aiemmista vuosista poiketen tänä vuonna pyöräkilpailut ovat loistaneet poissaolollaan. Toki alkukesästä oli pyöräilyllistä ohjelmaa TdT-extremen ja Pirkan pyöräilyn tiimoilta. Noilla vaativilla lenkeillä ei kuitenkaan varsinaista kilvanajoa ollut tarjolla, vaikka hienoja tapahtumia olivatkin. Sen sijaan uudenlaisia haasteita pyöräkilpailujen ulkopuolella ovat tuoneet arkirutiinit, jotka ovat muuttuneet merkittävästi haikaran saapumisen jälkeen. Pienen miehen ehdoilla on kulunut kuukausi menty ja vaipanvaihdossa olen jo varsin rutinoitunut. Ohjelmaa siis riittää vaikka väliin ovat jääneet niin Rajamäki, Korso, Laajavuori kuin Tahkokin.

Alkukesästä ehdin tehdä melko mukavasti pitkiäkin lenkkejä, mutta mainitusta syystä lenkit ovat sittemmin olleet ripeämpiä, ensinnäkin ajallisesti, mutta toisaalta myös tehollisesti. Pienenä ja vaatimattomana ajatuksena voisi asettaa itselleen nopeuden lisäämisen tehoharjoittelun kautta nyt, kun määrän sijaan tulee panostettua tuohon tehopuoleen. Saas nähdä miten sitten käytännössä tulee näkymään.

Tulevana viikonloppuna ajattelin avata kauden 2015 kisakauden, Jouppiskan maastopyöräkisassa. Samalla tapahtuu paluu lähtökuoppiin, sillä noista maisemista olen ensikokemukseni maastopyörän kanssa hankkinut. Mukava päästä kisaamaan hyvien pyöräkavereiden järjestämään kisaan varsinkin, kun kannustusjoukotkin ovat yhdellä kasvaneet. Kunto on kyllä täysi arvoitus, kun kisastartit ovat vielä tältä kesältä nollissa. Jokatapauksessa kirjoittelen Jouppiskan kisasta raporttia kisan jälkeen.

Toinenkin kisa on heinäkuun lopulla tulossa, Jäämeren rannalle Altaan olisi jälleen suunnattava Offroadfinnmarkia ajamaan. Olen kiitollinen siitä, että kotona tuohon kisaan on suhtauduttu varsin myönteisesti. Tämän vuoden kisa toki vedetään lyhyemmän kaavan kautta, 300km:n uusitulla reitillä. Outi Seppä lähtee tiimikaverina tuota reittiä ajamaan lähtöpamauksen kajahtaessa klo 18.00 torstaina 30.7. Pari yhteislenkkiä olemme kisaa varten käyneet tekemässä ja niiden perusteella odotan varsin mielenkiintoista kisaa. Offroadfinnmarkista lupaan kirjoittaa tuonnempana sekä kisaennakon, että -raportin. Mukava on ollut huomata, että suomalaisjoukkueita paikanpäälle saapuu ennätyksellisen paljon Finnmarksviddanin upeita maastoreittejä ajamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti