sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Uusi maastopyörä saapui

Kelejä on pidellyt, nimittäin pyöräilykelejä. En muista, että aiempien vuosien aikana koskaan olisin maaliskuun aikana pyöräillyt tällaisia määriä. Jää lukijan arvailujen varaan, onko niin, että nyt on ajettu todella paljon vai niin, että viime vuosina en juurikaan ole maaliskuussa pyörän päällä aikaa viettänyt...

Viikon kuluttua täytyisi palata vielä talvilajien pariin, Lapponiahiihdon puitteissa. Hiihtovalmistautuminen jäi maaliskuun ajalta yhteen harjoitukseen ja 18km:iin, mutta otetaan kisa hyvän treenin kannalta. Toivottavasti keväthangilla aurinko paistaa.

Mutta nyt siihen, mitä otsikossa luvattiin. Allekirjoittaneen maastopyöräilyssä alkoi uusi aikakausi, kun kulkineen rengaskoko suureni. Ihan suoraa hyppyä kolme tuumaa suurempaan en uskaltautunut tekemään. Niinpä pyöräksi valikoitui välikoon 650b tai nyttemmin 27,5 -tuumainen täysjousto. Nähtäväksi jää millaiseksi tuo rengaskoko osoittautuu maastossa. Varmasti tulen aiheen tiimoilta palaamaan asiaan kesäkauden blogeissa.

Pyörän valinnassa vaikutti aiemmat kokemukset merkistä. Runkogeometria, sekä takajouston ominaisuudet olivat päällimmäiset syyt. Itse osasarjassa ei oikeastaan ollut mietittävää, vaan suurimmalta osaltaan XT on osoittautunut, jos ei niinkään keveimmäksi, mutta hyvin varmatoimiseksi. Voimansiirrossa harkitsin pitkään 1X11 -välitystä, mutten sitten rengaskoon lisäksi lähtenyt muuttamaan kerralla liian radikaalisti pyörän oleellisia kohtia. Mennään siis ainakin vielä 2X10 ratastuksella ja opiskellaan siitä sopivat ratasvälitykset maastojyhkimiseen.

Ja pyörän merkki ja malli oli?

Giant Anthem Advanced 27,5 1 (2014). Kotisivuilla tuollainen linkki pyörästä.

Uusi Giantti alkuperäiskunnossa, odottelemassa ensimmäistä lenkkiään Pirkanmaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti