perjantai 14. maaliskuuta 2014

Talven ajeluja, ja vähän syksynkin

Eilen tuli täydet kolme pyörälenkkiä täyteen tälle vuodelle. Edessä siintää vielä jokunen lisää, ennen kuin kausi on paketissa. Lisää kesän kisasuunnitelmista paljastan sitten, kun a) huomaa onko kunto riittävällä tasolla ja b) ilmoittautumiset ko. tapahtumiin on tehty. Isot on kuitenkin suunnitelmat tässä vaiheessa…Lupasin viime blogissa tarkemmin kertoa syysloman Mallorcan lenkeistä. Mainittakoon, että viime vuoden tapaan tulen myös kevään maantieleiristä jotain kirjoittamaan. Tätä luvassa huhtikuun lopulla. Mutta siihen syksyyn. Viikon aikana ehdimme tehdä Tramuntanan vuoristossa kaksi vaellusta, kaksi opastettua maastopyöräretkeä ja pari maantietreeniä. Tukikohtana toimi tällä

1.päivä: Vaellus Port de Sollerista Deiaan ja takaisin sisälsi upeita näkymiä Välimerelle sekä pari kivaa kahvilaa Deiassa ja paluumatkan puolivälissä Capella de Castellossa.
Mallorcan maastoajojen kulkupeli. Muuta kokemusta ei 29 tuumaisesta ole, mutta tämä vaikutti sopivan leppoisalta. Lähde: Trekbikes.com
2.päivä: Maastopyöräretki Sollerista Tramuntana Toursin oppaan matkassa vei meidät hiekkatienousun jälkeen maastoja pitkin kohti Miradoria ja edelleen Balitx d’Avaliin. Tästä linkistä löytyy järjestävän tahon sivut. Mainittakoon etteä saimme sieltä hyvät pyörät vuokralle niin maastoon (Trek Rumblefish 29’) kuin maantielle (Trek Madone 4.7). Karttasuunnassa etenimme siis kohti Sa Calobraa ja oppaan mukaan matkaa voisi edelleen jatkaa maastossa pyöräillen kohti tuota käärmetien alinta kohtaa. Tosin maastossa edeten tulisi muutama tiukka ja tunkattava nousu, paitsi jos on taito kiivetä pyörällä puuhun.. Opastetun osuuden päätteeksi kävimme kiertämässä vielä edellisen päivän vaellusreittiä. GPS-träkki löytyy täältä.

3.päivä: Maantietä vuoristossa 3K:n hengessä. Reitti kulki läpi seuraavien huippujen: Coll de Soller - Coll d'Honor - Coll de Sa Batalla - Coll dels Reis - Tunel Puig Major. Päivä oli upea niin maisemien kuin säänkin puolesta! Tarkemmat tiedot täältä.

4.päivä: Jälleen maantiellä, nyt keskisaaren tasaisemmilla reiteillä. Pelkkää tasamaata matkanteko ei ollut, sillä Port de Sollerista lähtiessä joutuu joka tapauksessa kivuta jonkun kukkulan päälle. Nousua tasamaapäivällekin kertyi 1250m. Ehkä eniten ekstriimiä tarjosi reitti Platja Palmasta kaupungin läpi pohjoiseen kohti Bunyolaa. Suosittelen kiertämään jostain toiselta suunnalta. Reittitiedot.

5.päivä: Jälleen oli aika kivuta Rumblefishin kyytiin. Vuorossa Sa Comunan kierros, jonka info löytyy täältä. Lähtö ja maali olivat Bunyolassa, jonne meidän suomalais-brittiläis-tanskalais-espanjalaisporukkaa lähti johtamaan kaksi opasta. Toinen oppaista oli hullu britti, joka veti flättipolkimilla Converset jalassa jyrkkää kivikkoalamäkeä, kun itsellä haastetta oli jo taluttamisessa (vaikka joskus olen luullut osaavani ajaa pyörää edes jonkin verran). Matkan saldona oli hieno reissu sekä yhden espanjalaisen ranteen sijoiltaanmeno. Matka oli teknisesti sopivan haastava ja tarkemmat tiedot siitä täältä.

Etualalla majapaikkana toiminut Port de Soller. Taustalla Puig de Balitx, sekä muuta Tramuntanan vuoristoa.

6.päivä: Viimeinen kokonainen lomapäivä ennen Suomeen paluuta. Trekkauskohteena Puig de Balitx ja matkaoppaan mukaan reitti on haastava. Sinne siis täytyy mennä. Alku vaikutti lupaavalta, mutta polun yhä pienentyessä sai käyttää mielikuvitusta suunnan pitämisessä oikeana. 1:15000 kartta ei näyttänyt polkukohtia riittävän selkeänä, ja kun molemmilla puolilla oli edessä seinämää alaspäin riittävästi, ei ollut järkeä jatkaa. Jälkikäteen kuulimme, että erästä kapeaa harjannetta tie olisi perille vienyt. Takaisin palatessa kävimme ses Puntes’n niemessä sekä katsomassa vanhaa sotilastornia, Torre Picadaa. Niiltä kohdin oli suoraa pudotusta mereen noin 160m. Ei tehnyt mieli pudota. Viimeisen päivän reitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti