perjantai 26. huhtikuuta 2013

Mallorcan treeniviikko 2013


Heti alkuun linkki edellisen blogipäivityksen vuoripäivän tietoihin täältä. Korkeuskäyrä oli normaalilenkkeihini verrattuna poikkeuksellinen, tulihan saman päivän aikana oltua sekä merenpinnan tasolla että lähes 900 metrin korkeudessa. Harvemmin tämä on mahdollista, ainakaan kotimaassa. Hieno lenkki!

Viimeinen, kuudes ajopäivä oli toipumista edellisestä. Pääasiassa siis tasamaata ja Mallorcan maaseutuun tutustumista pyöräillen. Velodromillakin tuli käväistyä muutaman kierroksen verran Ses Salinesissa. Tosin loppulenkillä piti poiketa vielä Curalla, jottei ihan liian tasaiseksi mennyt. Täällä päätöspäivän lenkkitiedot.
Kuvia viimeiseltä lenkkipäivältä:

Sant Jordi, saaren etelärannalla.
Velodromilla Ses Salinesissa.

Felanitxin keskusaukio.
Kokonaisuutena viikko oli varsin onnistunut. Pyöräilykautta oli tarkoitus aloitella ja maantiekilometrejä kertyikin mukavat 848 km sekä nousua 11,3 km. Aikaa pyörälenkkeihin kului kuutena lenkkipäivänä yhteensä noin 46 tuntia. Koska kahvitauot kuuluvat pyörälenkeillä asiaan, jäi aktiiviseksi ajaksi hieman yli 35 tuntia. Keho otti hyvin treeniä vastaan, sillä harjoittelu tapahtui sykkein tarkasteltuna keskimäärin aerobisen kynnyksen paikkeilla. Välillä hieman kovempaa, mutta riittävästi myös alemmalla tasolla. Oikeastaan kovempaa tehoa joutui tuottamaan ainoastaan Sa Calobran nousussa. Siitäkin palautui hyvin, koska saman päivän aikana jaksoi vielä nousta mäkeä perustehoilla vertikaalisti lähes parin kilometrin verran ilman ongelmia.

Nyt kun maantiepyörällä ajaminen on tullut tutuksi, on edessä siirtyminen tuttuun ja turvalliseen maastopyöräilyyn. Viime vuosien perusteella arvelisin, että yli puolet maantiekilometreistä tälle kesälle on jo takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti