sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Jatka vaan, kyllä sitä hölkkäämistä riittää!…nimittäin Pirkan hölkkäämistä, oli luvassa myös tänä vuonna. Omassa kuntoilukalenterissani jo perinteeksi muodostunut tapahtuma keräsi tänä vuonna varsin märistä olosuhteista huolimatta lähes pari tuhatta osallistujaa. Ei sitä yksin tulisikaan lähdettyä Valkeakoskelta Tampereelle läpäiseviä ulkoilureittejä juoksemaan, tai no hölkkäämään. Mukavuutta matkantekoon toi pienempi, Kaupin kanuunoista koostunut pyöräilijäporukka. Muutoin olisi matkalla saattanut huumori loppua.
Reitti ja reittiprofiili: linkki kisajärjestäjän sivuille
Valmistautumislähtökohdat hölkkään olivat omalta osaltani varsin kehnot, sillä juoksutreenit jäivät pitkälle venyneen pyöräilykauden vuoksi minimiin. Kuluneen viikon tiistaina kävin juoksemassa kolmen kilometrin lenkin muistutellen samalla kehooni ja mieleeni junnupesisvuosilta tuttuja juoksijan koordinaatioliikkeitä. Keskiviikkona sitten tein jo 11 kilometrin pituisen hölkkäilylenkin. Ei ollut kaikkien optimaalisin valmistautuminen. Pyörän selässä kerättyä kuntoa varmasti riittäisi edes jonkinlaiseen suoritukseen, mutta kuinka jalat kestävät 33 kilometrin mittaista iskutusta. Eivät ne lopussa oikein kestäneetkään, mutta syitä saa etsiä peilin takaa kurkkivasta hahmosta.
Viime vuoden aikaan 2.42 ei lähtökohtaisesti realistisia mahdollisuuksia olisi. Ennalta asettamani tavoite oli päästä maaliin asiallisessa ajassa. Esim. jotain alle 2.50 kun kuluttaisi matkaan, niin kehtaisi lopettaa kuntoilukauden tapahtumat tälle vuodelle.
Pirkan hölkän pitkäaikainen revolverisankari laukaisi aseensa 9.00. Tänä vuonna ei käynyt, kuten edellisenä vuonna. Silloin alkuvihellyksestä juoksijat säikähtivät sen verran, että lähtivät matkaan, minä mukaan lukien. Tänä vuonna maltettiin asettua vihellyksen jälkeen ”telineisiin”, ja paukusta sitten liikkeelle. Hevoskuurinsivuilta löytyvästä linkistä näkyy hieman lähtötunnelmia. Koko kesä on mudassa ryvetty eikä tämäkään tapahtuma siitä poikennut.

Jukan ottamia kuvia hölkästä:

 
Menoa matkan puolesta välistä. (Kuva: Jukka Isotalo) 

 Vasen kuva: Jarkon kanssa on taitettu matkaa noin 20 kilometriä. Vielä jaksaa hymyillä kameralle. Oikea kuva alla: Hervannan mäissä hymy oli tainnut jo hyytyä.(Kuvat: Jukka Isotalo)

Vasen: Kuudes, eli viimeinen huoltopiste. Urheilujuomaa ja matka jatkuu. 
Oikea: Huollossa ehti nopeasti tervehtiä tuttuja kannustajia. (Kuvat: Jukka Isotalo)

Maalin saavutin 9. Pirkan hölkässäni ajassa 2.44.36. Yllätyksekseni jäin vain pari minuuttia viime vuonna juostusta ennätysajasta. Muut (vielä epäviralliset tulokset) löytyvät tästä linkistä.
Kisat tältä kaudelta on taputeltu, mutta kirjoittelua tähän foorumin jatkan silti treenien merkeissä. Nyt taidan ottaa yhden oluen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti