perjantai 1. helmikuuta 2013

HiihtojaBlogiaktiivisuus on vuodenvaihteen jälkeen virkoamaan päin, aivan kuten Orivedellä karhu taannoin. Karhulle kävi sittemmin köpelösti, mutta pyritään pitämään tämä areena vähemmän kuolleena. Varoituksen sanana Sinulle, pyöräilyn ystävä: tämä kirjoitus käsittelee pääasiallisesti hiihtojuttuja.
Eli niin siinä sitten kävi, että hiihtokärpänen puraisi. Viime viikonloppuna pääsin sitten toteuttamaan hiihdollisia mielitekoja, kun matka kävi kohti Jyväskylää ja Neljän vuoren hiihtoa. Viidennen kerran järjestetty tapahtuma keräsi ennätysmäärän osallistujia. Jopa niin paljon, että järjestäjätkin yllättyivät. Olivat kuuleman mukaan joutuneet piirtämään lisää lappuja, että kaikille osallistujille saatiin numerotunnus rintaan. Hiihto harrastuksena on selkeästi nostanut suosiotaan, ja se on hyvä se. Reitti oli pituudelta 25 km ja sen sai kiertää joko kertaalleen tai kahtena kierroksena. Tapahtuman järjestäjä oli onnistunut keräämään mukavan määrän mäkiä matkan varrelle (Rataprofiiliin tästä). Eipä tuosta nimestä jäänyt epäselvyyttä. 
Tuloslistaa tarkemmin tutkiessa voi huomata, että kärkijoukkoon mahtui monia myös maastopyöräkisoissa mainetta niittäneitä. Löyhällä aasinsillalla voinee siis tällaiseen pyöräilyaiheiseen blogiin asiasta kirjoitella.

Oma hiihtokisailu-urakka 50 km:n matkalla eteni alun ruuhkamääristä selviytymisen jälkeen varsin mukavasti. Aikaa reitillä kului karvan yli 3h 8min. Keskisykkeeksi mittari näytti 160 bpm lukemat ja kokonaiskulutusta kertyi 2709 kCal. Aika hyvin vastasi kisatyyppisenä harjoituksena maastopyöräilyn maraton cupin osakilpailua. Vaikken nyt itseäni varsinaiseksi hiihtäjäksi luokittelekaan, kun tuo sijoituskin meni sarjaan ym., niin kiva kisavauhtinen harjoitus tuli tehtyä. Jopa niin kivaa oli, että innostuin ilmoittautumaan Jämi Ski –tapahtumaan (linkki: http://www.jami147.fi/index.php/jami42-ski/jami42ski ), joka on vuorossa parin viikon kuluttua, lauantaina 16.2. Kirjoittelen siitä urakasta nasevat kommentit sitten tarkemmin seuraavassa blogissa.

Hiihtokärpänen on puraissut tänä talvena kovastikin, sillä tammikuun loppuun mennessä latua on kulutettu 855 km matkan verran. Se on noin satasen verran enemmän kuin yhtenäkään aiempana vuonna olen koko talven aikana hiihtänyt. Tästä on hyvä jatkaa sekä tuleviin hiihtoihin että etenkin kesän pyöräilyretkille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti