tiistai 30. kesäkuuta 2020

Pinehill-Extreme 2020: Vieraskynä #1 Päivämatkassa Ullan mukana

Pinehill-Extreme: 

Päivänautiskelu 150 km Roineen ympäri la 27.6.2020 

Muutamana aiempana vuonna on päivämatkalaiset aamulla startanneet varpaat ja sormet jäässä toukokuun kylmään aamuun. Vuonna 2020 korona kuitenkin siirsi tapahtuman kesäkuun loppuun, ja keli oli kyllä suomalaiseksi kesäkeliksi poikkeuksellisen kuuma. Jo pidemmän aikaa oli lämpötilat huidelleet kolmenkympin tuntumassa, ja samaa paahdetta oli luvassa myös päiväretkiläisille, jotka kokoontuivat noin parinkymmenen hengen voimin Mustavuoreen lauantai aamuna klo 6. 
Edessä oli ratamestari Jari Mallatin peesissä 150 km matka Roineen ympäri. Ennen lähtöä reissun muut ohjaajat Pasi Mäenpää ja Jari Autio antoivat kaikille vielä kolmen kohdan ohjeistuksen: 
1) muista juoda,
2) muista juoda ja 
3) muista juoda. 

Näillä eväillä ja helteen vaikutukset mielessä lähdettiin maltillisesti matkaan. Ennen ensimmäistä taukoa Lempäälässä edettiin mukavaa vauhtia lämpötilan pysyessä vielä noin +15 asteen tuntumassa. Osioon sattui pari teknistä, kun allekirjoittanut kellahti kyljelleen pitkospuilla, ja takavaihtaja otti siitä itseensä. Ongelma oli tosin varsin nopeasti korjattu ratamestarin näyttäessä sormivoimaa takavaihtajalle. Hetkeä myöhemmin Jarin takapakka sanoi sopimuksen irti. Tätä ongelmaa ei sitten sormivoimin ratkottukaan, mutta onneksi löytyy hyviä pyöräilynystäviä, joilta saa apua! Niinpä ensimmäisellä tauolla Lempäälän Salella odotti jo Antti hieman käytetyn pakan ja työkalujen kanssa! Meidän muiden shoppaillessa ja evästellessä tuli pyörä taas ajokuntoon ja matka pääsi jatkamaan. 

Tauon jälkeen alkoi lämpötila nousta, ja keskisykkeissä alkoi näkyä pientä nousua. Yhdessä tuumin päätetiin, että matkan aikana kokeillaan uimisen vaikutusta. Ensimmäinen mahdollisuus tähän tuli Rutajärven laavulla. Ei muuta kun kypärä pois päästä ja puhelin taskusta, ja laiturilta veteen ajokamat päällä! Melkein koko ajoporukka pulahti varsin lämpimän tuntuiseen veteen ja voi veljet miten se tuntuikin virkistävän niin fyysisesti kuin henkisestikin! Meidän siellä kelluessa ajoivat myös 300 kilometrin sankarit vauhdilla ohitse. 
Matkan varrella päästiin virkistäytymään ajokamat yllä pulahduksin. Kuva: Ulla-Maija Knuutti
Matka jatkui mukavasti vesi ajokengissä lotisten, vaikka aika nopeasti päivän lämpö muuten kuivasikin. Ajoa rytmitti isommat huoltoautolliset tauot, joissa saatiin huoltajilta hyvää palvelua ja mainioita eväitä, sekä pulahdukset uimavesiin Valkeakosken Apian uimarannalla, Kostian virrassa Pälkäneellä sekä vielä Mobilian rannassa Kangasalalla. 
Pälkäneellä mittari näytti lämpötilaksi 31 astetta. Suomen kesää lämpöisimmillään. Kuva: Ulla-Maija Knuutti
Helteen vaikutukset tuntuivat lopulta jäävän varsin pieniksi, vaikka mittareissa nähtiin yli +30 -lukemia. Kuumimmat paikat olivat asfalttisuoralla peltojen keskellä jossakin päin Pälkänettä, sekä kaupunkien keskustojen alueet. Teknisiä murheita sattui vielä muutama, mutta ne eivät aikaa kauaa vieneet, kaatumiset olivat enemmänkin pieniä muksahduksia, ja välillä kuuluneet ”perä jää” -huudot taisivat nekin johtua iloisesti lörpöttelystä matkan varrella. Siirtymätkin ajettiin maltilla erityisesti läskikuskien jaksamista ajatellen. Maalissa oltiin illalla puoli kahdeksan aikaan, joten ajoaikaa päivälle kertyi 13½ tuntia.
Reitillä oli mukavasti hyvää ja ajettavaa polkua, eikä tunkkaushommiin juuri jouduttu. Kiitos mukavasta päivästä ratamestarille ja ohjaajille sekä koko Pinehill -organisaatiolle tapahtuman järjestämisestä nopealla aikataululla. Nyt kuljetaan kaikki rinta rottingilla vihreän Finisher -paidan kanssa!

Ajon jälkeen Bistro Mustavuoressa oli ruokailu, jonka yhteydessä maaliintulijat saivat Finisher -paidan. Kuvassa paidanhakuvuorossa on Simo Hurskainen. Kuva: Tero Hiironniemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti