torstai 19. helmikuuta 2015

Hiihtelijänä hiihtäjien matkassa.Vaikka viime päivät ovat tarjonneet talviliikunnan harrastajille enemmän vettä kuin lunta, on kulunut talvi tarjonnut allekirjoittaneelle elämyksiä myös laduilla.

Kilometrejä onkin kertynyt jokunen harjoittelun merkeissä ja viime viikkojen aikana myös kisahaluja on päässyt purkamaan. Tammikuun lopulla mentiin 50 km Jyväskylässä järjestetyssä Neljän vuoren hiihdossa. Samaan aikaan Jämillä järjestetyt SM-hiihdot verottivat terävintä kärkeä tapahtumasta, mutta silti vauhtia pidettiin. Oma sijoitus tuolla oli nuorimmassa (M35) master-sarjassa 14. Mainittakoon, että M45 -sarjassa sijoitus olisi tippunut kahdenneksikymmenenneksi. MM55 -sarjassa olisin ollut sentään 12… Kovia karpaaseja löytyy vanhempien poikien sarjoistakin, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että treenivuodet edessä voivat vielä tuottaa tulosta!


Toinen ja kolmas talven kisoista osuivat viime viikonlopulle, kun lauantaina kisattiin Jämi42 ja sunnuntaina Kauha-hiihdossa matkana oli 60km. Molemmat reitit olivat pitkälti tasatyöntöharjoittelua. Sijoituksista ei nytkään mainittavia kommentteja ole tarjolla, mutta hyvänä valmistautumisena kävivät tulevan kuunvaihteen Pirkan Hiihtoa ajatellen. Ennen tuota täytyisi vielä selättää yksi melko sitkeä flunssa.

Tulokset: Jämi42
Tulokset: Kauha-hiihto

Jos on hiihto noin niin kuin teknisenä suorituksena vielä hieman hakemista, niin samaa voi todeta voitelutaidoista. Pitoa kisoissa on riittänyt, jopa luiston kustannuksella. Kisojen jälkeen pitovoidetta onkin löytynyt melkoisesti myös pitoalueen takaa, aina kantaa myöten! Ei siis liene ihme, että kisoissa puolen välin jälkeen arvoisat kanssahiihtäjät ovat lasketelleet alamäissä ohi vasemmalta ja oikealta. Lopetetaan siis tämä kirjoitus kommenttiin, joka kauhahiihdossa löytyi puolenvälinkyltiltä: ”Se on hartioista kiinni, jos suksi ei luista”. Taidan siis lähteä salille vipunostoja ja ojentajapunnerruksia tekemään. Palautuksina sitten vatsarutistuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti