keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Ensipuraisuja - vuoden 2014 TahkoMtbTahkon ennakko siis...

Niin vaan Juhannukset on vietetty ja maastopyöräilijöiden on aika suunnata katseet kohti kotimaisen maastopyöräilyn kärkitapahtumaa TahkoMtb:tä. Kahdentuhannen osallistujan raja on tainnut jo rikkoutua (tätä kirjoitettaessa osallistujia 2085), joten hyvin voidaan puhua kansainväliset mitat täyttävästä maastopyöräilyn kuntotapahtumasta.

Matkoissa vaihtoehtoja on totutusti useita, alkaen 25 km:n pikkukierroksesta koko 60 km:n lenkkiin, tarvittaessa jopa useampia kierroksia. Koska itse olen tykästynyt siihen, että alussa ei tarvitse kieli vyön alla yrittää löytää sopivia asetelmia polkuosuuksille, on oma lähtöni ollut ns. hiljaisempaan aikaan. Kääntöpuolena tuossa lähtöajassa on se, että matkakin kasvaa pituutta. No, pitkän matkan tekoa varten on kovasti yritetty kuntoa harjoittaa ja perjantaina klo 24.00 sitten testataan miltä meno maistuu.

Ylivoimaisesti suosituin matka on 60km, jolle ajajia lähtee 1307. Tuplakierrokselle on ilmoittautunut 243 ja neljälle kierrokselle 39. Päälähdöt tapahtuvat lauantaiaamuna, joten Tahkon keskusta alkaa täyttyä kisaajista perjantaina, vaikka innokkaimmat saattavat saapua paikalle jo aiemmin. Koska oma kisastarttini on viime vuosien aikana ollut jo puoliltaöin, olen tullut paikanpäälle hyvissä ajoin. Tänä vuonna aikaa onkin ollut ruhtinaallisesti, sillä saavuimme paikalle jo tiistaina. Tänään keskiviikkona käväisin kiertämässä kierroksen alkuosan, ja täytyy sanoa, että kuivaa oli. Huomenna vielä kevyttä ajelua loppuosa kiertäen ja sen jälkeen sitten lepoa ja nautiskelua ennen h-hetkeä.

Alla muutamia tänään räpsäistyjä kuvia reitin varrelta

Kuvarastin paikka. Missä Tahkon reitillä noustaan 313 metrin korkeuteen?
Kuvarastin vastaus: Kinahmi. Ensimmäisen nousun päällä.


Kinahmi toistamiseen: portaita kohti..


Maisemaa Kinahmin toisen nousun jälkeen.

Reitin pohja on tällä hetkellä hyvin kuiva.

Kisaa voi todennäköisesti jälleen seurata livelähetyksestä ja viimeistään sitten seuraavassa kirjoituksessa palaan tunnelmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti