keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Reppu selkään ja hiihtämään!Pyöräilyblogi - ja taas hiihtoa... Pahoittelut :) 

Hiihtokausi kääntyy kohti loppua – tämän talven osalta. Viime lauantaina kävin hiihtämässä Pirkan reppuhiihdon. Siitä tarkemmin tässä blogissa, mutta ei ihan vielä..

Tarkoituksenani oli osallistua myös varsinaiseen Pirkanhiihtoon, mutta se suunnitelma piti haudata. Syynä tähän oli kaksi viikkoa erittäin sitkeässä ollut influenssa. Enpä muista, milloin olen samanlaisessa sairaussuossa tarponut. Pirkanhiihtopäivänä pääsin kuitenkin seuraamaan kisoja hieman toisesta perspektiivistä, kun sain toimia Lauran huoltajana. Siinä suhteessa hiihto menikin hyvin, sillä suorituksesta irtosi naisten perinteisen sarjan voitto. Huoltaja voi syystäkin olla ylpeä!


Talven hiihdot olivat sairasteluihin saakka menneet aikaisempiin vuosiin verrattuna, voisinko sanoa, erinomaisesti (näin hiihtelijän näkökulmasta). Kilometrejä ladulla on kertynyt aiempiin vuosiin verrattuna huomattavasti enemmän. Käytännössä tämä on näkynyt hiihdon sujuvuutena niin treenilenkeillä, Neljän vuoren hiihdossa kuin myös Jämillä.

Sairastelujen jälkeen ennen reppuhiihtoa ehdin tehdä yhden lenkin vaparilla. Matkaa kertyi parikymmentä kilometriä. Aiemmin pisin vapaan lenkkini on ollut 57km ja aiemmat Pirkan hiihdot olen mennyt perinteisellä hiihdellen. Luistellen uskaltauduin hiihtämään kuitenkin tämän reppuhiihdon.

Jos oli varsinaisena Pirkanhiihdon päivänä haastavat sääolosuhteet edellisyönä sataneen 15 cm:n lumen suhteen, niin reppuhiihdossa haastavuutta toi kylmyys. Niinisalossa lähtiessä mittari näytti päälle -20 asteen pakkasta. Toki sää lämpeni auringon noustessa, mutta kummasti vain pakkanen nipisteli poskipäitä. Oikeastaan Kyröskoskelle saakka matka sujui varsin mukavasti, mutta jonkin sortin väsymystä alkoi tästä eteenpäin tulla. Eipä kai 90 kilometrin hiihdon tule helppoa ollakaan.

Pirkanhiihdon kartta  (Klikkaa reittikartta)

Pirkanhiihdon reittiprofiili (Klikkaa latuprofiili)

Kokonaisuutena päivä oli upea erityisesti hyvän seuran ja aurinkoisen sään vuoksi. Maaliin pääsin yhdessä Lauran ja Anssin kanssa 6 tunnin ja 18 minuutin hiihtämisen jälkeen. Tähän toki täytyy lisätä tauot Vatulassa ja Kyröskoskella. Keskisyke reissussa oli 136 bpm ja kokonaiskulutus 4942 kCal 90 km:n matkalla.


Koska hiihtokelit vielä suosivat, odottaa reilun viikon päässä (lauantaina 23.3.) Vuokattihiihto, tarkemmin Kainuulainen sprintti. Tapahtumasta kiinnostuneet voivat lukea lisää täältä.

Vuokattihiihdon reittikartta löytyy osana tapahtumainfoa, joka löytyy täältä. Profiilikin sinne lisätään todennäköisesti myöhemmin. Näköjään itsellenikin annetaan mukaan GPS -seurantalaite. Jos haluat minun tai jonkun muun etenemistä matkalla seurailla, pääset onlinena seurailemaan hiihtoja. Tapahtuman sivuille ilmestynee lähempänä linkki myös tähän.

Nyt siis 302 hiihtotapahtumakilometristä takana on 182. Edessä siis vielä 120 km. Ennen pyöräilykauden alkua on siis vielä luvassa hiihtotreeniä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti